Prihod Deutsche Telekoma smanjio se za 4,9 posto u trećem tromjesečju

Pixabay.com
Telekomunikacija, ilustracija Foto: Pixabay.com

Deutsche Telekom izvijestio je u četvrtak o manjem prihodu i stagnaciji dobiti u trećem tromjesečju, uz nepovoljan utjecaj valutnih tečajeva.

U razdoblju od srpnja do rujna prihod Deutsche Telekoma smanjio se za 4,9 posto na 27,56 milijardi eura, prenosi Hina. Kada se isključe promjene u valutnim tečajevima i u strukturi grupe bio je gotovo nepromijenjen u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Prilagođena dobit prije poreza, kamata, deprecijacije i amortizacije, bez najamnina (EBITDA AL) zadržala se na razini trećeg prošlogodišnjeg tromjesečja i iznosila je 10,5 milijardi eura. Kada se isključe promjene valutnih tečajeva porasla je za 6,2 posto.

Neto dobit poskočila je pak za 21,9 posto, na 1,9 milijardi eura, zahvaljujući smanjenim troškovima integracije nakon spajanja američke podružnice T-Mobile sa Sprintom.

Prilagođena neto dobit smanjila se za 5,9 posto, na 2,3 milijarde eura.

Kada se isključe troškovi mobilnog spektra, kapitalna potrošnja smanjena je u trećem tromjesečju za 27,2 posto, na 4,1 milijardu eura.

Udio inozemnih podružnica u neto prihodu smanjio se u trećem tromjesečju na 76,6 posto, sa 78,2 posto u istom prošlogodišnjem razdoblju, uz pad ukupnog prihoda u američkom T-Mobileu za 1,3 posto, na 19,2 milijarde dolara.

Prilagođena EBITDA AL T-Mobilea iskazana u dolarima porasla je pak za 9,5 posto, na 7,4 milijarde dolara.

Kompanija je ponovo blago podigla procjenu ovogodišnje prilagođene dobiti prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije, bez troškova najamnina, na oko 41,1 milijardu eura. U prošloj godini iznosila je 40,2 milijarde eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari