Poznati investitor o suđenju Trumpu: Bez obzira na presudu sve je loše za američki brend

Donald Trump
Donald Trump Foto: Gage Skidmore/Flickr

Bivši američki predsjednik Donald Trump osuđen je u prvom kaznenom postupku, nakon što je porota odlučila da je bivši američki predsjednik kriv po 34 točke optužnice zbog afere s pornozvijezdom Stormy Daniels.

I dok neki ističu kako je to pozitivan pokazatelj – da u SAD-u nitko nije iznad zakona, poznati kanadski poslovni čovjek Kevin O’Leary, poznat po investicijskom reality show-u Shark Tank, prije presude je isticao kako je samo suđenje „loše za američki brend“.

O’Leary je još u ožujku, komentirajući za CNN, izjavio kako procesuiranje Trumpa više izgleda kao nešto što bi se napravilo u Venezueli, a ne SAD-u. „Ovo nije Amerika.“, izjavio je tijekom CNN panela u raspravi o suđenju ističući kako sam više nikada neće uložiti niti novčića u državu New York, gdje se Trumpa procesuira.

Samo dan prije izricanja presude, sudjelujući na panelu Fox Business kanala O’Leary je izjavio „kako bez obzira na presudu, cijeli slučaj je loš za američki brend.“.

„Bio sam u Europi u pregovorima s upravom privatnih fondova početkom ovog slučaja, tijekom svjedočenja Stormy Daniels. Ovdje smo napravili veliku štetu američkom brendu. Puno štete. Trump i Biden će otići za četiri godine, ali šteta ovdje je nanesena uredu izvršne vlasti, 200-godišnjem brendu koji je razlog zbog kojeg možemo otići u inozemstvo i vratiti milijarde dolara u Sjedinjene Države jer vjeruju naš sustav. Ovo (suđenje) je poljuljalo podlogu tog uvjerenja. Pitali su me: “Što je ovo? Nije li to bio predsjednik Sjedinjenih Država?”. Za mene smo s ovim provukli brend kroz toalet. Nadam se da će svi to razumjeti.“, izjavio je O’Leary.

Kevin O’Leary, youtube screenshot

Presuda u godini predsjedničkih izbora

Podsjetimo, Trump je osuđen za lažiranje poslovnih zapisa u sklopu pokušaja sakrivanja isplate 130 tisuća dolara Stormy Daniels u zamjenu za njezinu šutnju o navodnoj aferi uoči predsjedničkih izbora 2016. godine. Ovom presudom je Trump postao prvi bivši američki predsjednik koji je osuđen za kazneno djelo.

Sudac Juan Merchan s njujorškog suda će naknadno odrediti kaznu, a izricanje je najavljeno 11. srpnja. Trumpu prijeti maksimalna kazna od četiri godine zatvora, iako osuđeni za takva djela često dobivaju kraće kazne, novčane ili uvjetne kazne. 

Trenutne se vode rasprave kako će ova presuda utjecati na izbore 5. studenoga kada će se Trump, republikanski kandidat, suočiti s aktualnim predsjednikom, demokratom Joeom Bidenom. 

6 Odgovora

  1. Nemojmo se brinuti za narusavanje ugleda americkog brenda, nego stvorimo svoj europski brend!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari