Povoljniji uvjeti za kredite obrtnih sredstava za poljoprivredu

Freepik.com / wirestock
Poljoprivreda, ilustracija Foto: Freepik.com / wirestock

Ministarstvo poljoprivrede u petak je izvijestilo da je osiguralo još povoljnije uvjete u novopokrenutoj kreditnoj liniji za financiranje obrtnih sredstava za poljoprivrednu proizvodnju i preradu.

U Ministarstvu su prilagodili minimalni iznos kredita s dosadašnjih 100.000 eura na 25.000 eura kako bi kreditna linija bila dostupna većem broju krajnjih primatelja, prenosi Hina.

Naime, upravljačkom uputom, sukladno odredbama Sporazuma o financiranju potpisanog s HBOR-om, Ministarstvo je donijelo odluku o smanjivanju minimalnog iznosa kredita koji se može dodijeliti u okviru financijskog instrumenta namijenjenog financiranju likvidnosti poduzetnika u poljoprivredi i preradi čije je poslovanje narušeno posljedicama ruske agresije na Ukrajinu te novi najniži iznos kredita sada iznosi 25.000 eura.

Time se osigurava kontinuitet u financiranju potreba za obrtnim sredstvima većem broju krajnjih primatelja koji mogu realizirati do najviše dva kredita ukupne vrijednosti od 250.000 eura, navode u svom priopćenju.

HBOR provodi novu kreditnu liniju “Obrtna sredstva za poljoprivredu i preradu” koja je izrađena prema komunikaciji Europske komisije pod naslovom Privremeni okvir za mjere državne potpore u kriznim situacijama i za tranziciju radi potpore gospodarstvu nakon ruske agresije na Ukrajinu.

Prema tom priopćenju, ugovaranje kredita moguće je zaključno s 31. prosincem 2023. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari