Potpore za ruralni turizam u Osijeku – 159.200 eura

pixabay.com
Osijek, arhiv Foto: Pixabay.com

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić potpisao je ugovore o dodjeli potpora u ruralnom turizmu sa 79 korisnika s područja županije, ukupno vrijednih 159.200 eura, a najavio je tom prilikom i da se pripremaju veliki infrastrukturi projekti u smještajne kapacitete u toj županiji.

Riječ je o bespovratnim financijskim sredstvima namijenjenim za ulaganja u razvoj i unapređenje ruralnog turizma, autohtonu eno i gastro ponudu te za organizaciju i sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama.
Anušić je ocijenio da razvoj Osječko-baranjske županije kao kontinentalne turističke destinacije ide u pravom smjeru te da su rezultati odlični. “Bilježimo povećanje broja dolazaka turista za više od 30 posto, a brojke su i nominalno sve ozbiljnije”, kazao je župan, napomenuvši da sukladno strategiji razvoja turizma ta županija kroz sustave potpora prati sve koji se žele baviti turizmom.

Također je najavio da se pripremaju veliki infrastrukturni projekti u smještajne kapacitete, odnosno hotele koji će zadovoljiti i najveće potrebe te ocijenio da predstoji sve bolje vrijeme za turizam u Osječko-baranjskoj županiji, kojim se može baviti 365 dana u godini.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Turalija podsjetila je da je ta županija proglašena najsrdačnijom regijom, dodajući kako brzi utrošak sredstava za potpore svjedoči da su jako dobro detektirali potrebe poduzetnika i usmjerili ih kroz potpore.

“Osobito mi je drago što, uz poduzetnike koji su pioniri razvoja našeg turizma, danas vidimo i nova lica, a veliki broj poduzetnika prijavio je svoje projekte i na Nacionalni program oporavka i otpornosti”, rekla je Turalija.

6 Odgovora

  1. Svaka potpora uvijek dobro dođe, a grad Osijek će sigurno dobro isplanirati na što je iskoristiti.

  2. Osijek je jako lijepi grad, i super što se ulaže u turizam, uvijek volim otići u Osijek.

  3. Ajde nek se ulaze nesto i u turizam i u Osijeku, nije samo da more imamo a tolko je predivnih gradova u nasoj zemlji.

  4. Super vijest. Osijek je prekrasan grad i nadam se da će ovu pomoć dobro iskoristiti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari