Porezna uprava uvela kontakt točku za obveznike pod mjerama ograničavanja (sankcijama)

pixabay.com
Kontakt točka porezne uprave, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Porezna uprava RH je sukladno Zakonu o mjerama ograničavanja odredila kontakt točku i adresu elektroničke pošte za razmjenu informacija o mjerama ograničavanja (sankcije) s obveznicima primjene mjera ograničavanja u Hrvatskoj, koje Porezna uprava nadzire. 

“Mjere ograničavanja (sankcije) donose vlade i međunarodne organizacije radi zaštite demokratskih vrijednosti, ljudskih prava i očuvanja međunarodnog mira i sprječavanja sukoba. Provode se temeljem Zakona o mjerama ograničavanja (Narodne novine broj 133/23, u daljnjem tekstu: Zakon) kojeg je Vlada Republika Hrvatska donijela u skladu s pravnim aktima Europske unije, Ujedinjenih naroda i drugih međunarodnih organizacij”, navedeno je u priopćenju.

Mjere ograničavanja mogu biti ograničenje raspolaganja imovinom, zabrana ulaska na državno područje Republike Hrvatske, prekid gospodarskih i diplomatskih odnosa, embargo na oružje i vojnu opremu i druge mjere u skladu s međunarodnim i europskim pravom.

“Sve fizičke i pravne osobe, tijela državne uprave i drugi subjekti dužni su postupati u skladu s odredbama Zakona, a za primjenu istih obveznicima su dostupne i Smjernice za primjenu mjera ograničavanja. Popis fizičkih i pravnih osoba i drugih subjekata pod međunarodnim mjerama ograničavanja Europske unije i Ujedinjenih naroda dostupni su na mrežnim stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova”, objavila je Porezna uprava.

Porezna uprava je tijelo nadležno za provođenje nadzora nad provedbom mjera ograničavanja kod obveznika koje nadzire u skladu s propisima kojim je regulirano sprječavanje pranja novca i financiranje terorizma. Sukladno članku 7. stavku 6. Zakona, Porezna uprava odredila je kontakt-točku i adresu elektroničke pošte sankcije@porezna-uprava.hr za razmjenu informacija o mjerama ograničavanja s obveznicima primjene mjera ograničavanja u Hrvatskoj koje Porezna uprava nadzire.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari