Porezna uprava SAD-a traži od Microsofta da plati 28,9 milijardi dolara, tvrtka najavila žalbu

Pixabay.com
Microsoft - zgrada, Foto: Pixabay.com

Microsoft planira osporiti zahtjev Porezne uprave SAD-a za dodatnih 28,9 milijardi dolara zaostalih poreza od 2004. do 2013. godine, objavila je tvrtka u srijedu.

Zahtjev je rezultat višegodišnje revizije Microsoftove prethodne računovodstvene prakse od strane porezne uprave. Konkretno, agencija se osvrnula na to kako je tvrtka “raspoređivala dobit … među zemljama i jurisdikcijama”, navodi Microsoft.

“Porezna uprava kaže da Microsoft duguje dodatnih 28,9 milijardi dolara poreza za razdoblje od 2004. do 2013., plus kazne i kamate”, objavila je tvrtka. Napomenuli su da odluka Porezne uprave nije konačna i ne uključuje do 10 milijardi dolara poreza koje je Microsoft platio prema Zakonu o smanjenju poreza i zapošljavanju iz 2017. koji bi mogao smanjiti njegov konačni račun.

Tvrtka je rekla da planira uložiti žalbu na zahtjev porezne uprave, to je proces koji će vjerojatno trajati nekoliko godina, prenosi CNN.

“Vjerujemo da smo uvijek slijedili pravila Porezne uprave i plaćali poreze koje dugujemo u SAD-u i diljem svijeta”, navodi tvrtka. “Od 2004. platili smo više od 67 milijardi dolara poreza SAD-u”.

Microsoft je naglasio da, dok se priprema za žalbeni postupak i sudove, tvrtka vjeruje kako su njezine trenutačne “olakšice za nepredviđene poreze na dohodak primjerene”.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari