Poljoprivrednicima 6,7 milijuna eura zajmova za obrtna sredstva

Pixabay.com
Poljoprivreda, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Iz HAMAG-BICRO-a su najavili da od petka, 12. travnja kreće zaprimanje zahtjeva za nove zajmove za obrtna sredstva koji su financirani iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, pri čemu maksimalni iznos zajma iznosi 25.000 eura uz kamatnu stopu od 0,50 posto, a predviđena alokacija za ovu godinu je 6,7 milijuna eura.

Novi financijski instrument “Obrtna sredstva SP ZPP” poljoprivrednicima na raspolaganje stavlja Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede.

U okviru ovog programa, piše Hina, agencija će subjektima malog gospodarstva u poljoprivrednom i prerađivačkom sektoru izravno odobravati zajmove za financiranje obrtnih sredstava u skladu s uvjetima Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. godine.

Namjena zajmova je financiranje obrtnih sredstava, odnosno troškova redovnog poslovanja, kao što su priprema sjetve, proizvodnja, sirovine i materijali i sl.

Predviđena alokacija za 2024. godinu od 6,7 milijuna eura raspodijeljena je prema vrstama intervencija, to jest vrstama ulaganja, pa tako na potpore za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju otpada 4,7 milijuna eura, a za potpore za ulaganja u preradu poljoprivrednih proizvoda te za razvoj poslovanja u ruralnim područjima po milijun eura.

“Zahtjevi za pojedinu vrstu intervencije zaprimat će se do iskorištenja predviđene alokacije za tu vrstu intervencije”, napominju iz HAMAG-BICRO-a.

8 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari