Poljoprivrednici pozivaju Vladu RH da kupi Fortenovine tvrtke preko mirovinskih fondova

https://fortenova.hr/en/news/following-amsterdam-district-courts-dismissal-of-all-claims-by-sanctioned-sbk-art-the-meeting-of-dr-holders-proceeds-as-planned/
Fortenova Grupa, Foto: www.fortenova.hr

Udruga hrvatskih poljoprivrednika predlaže Vladi RH da krene u kupnju Belja, Vupika i PIK Vrbovca preko mirovinskih fondova, a nakon kupnje udio u tvrtkama proda s prvenstvom prava na kupnju OPG-ovima, radnicima i građanima.

Hina podsjeća kako je Fortenova grupa nedavno izvijestila da je započela proces ispitivanja interesa za potencijalnu prodaju svog poslovnog područja poljoprivreda.

Neobvezujuće ponude mogućih kupaca očekuju krajem prvog tromjesečja, nakon čega će biti donesena odluka o nastavku procesa potencijalne prodaje. U poslovnom području poljoprivrede te grupe posluju kompanije Belje, PIK Vinkovci i Vupik.

“Na temelju informacija da je Fortenova krenula u razmatranje prodaje poljoprivrednog segmenta unutar Fortenova grupacije pozivamo premijera Andreja Plenkovića da krene u kupnju preko mirovinskih fondova tvrtki Belje, Vupik i PIK Vrbovec te da nakon kupnje udio u tvrtkama proda s prvenstvom prava na kupnju OPG-ovima, radnicima i kasnije ostalim građanima RH”, navodi se u priopćenju Udruge hrvatskih poljoprivrednika.

Ističu kako su Belje, Vupik i PIK Vrbovec tvrtke od strateškog interesa Hrvatske, posebice jer je riječ o tvrtkama kojima je temeljna djelatnost proizvodnja hrane, što je u ova turbulentna vremena izuzetno bitna stavka.

Navedene tvrtke, kako navode, zapošljavaju više od 3.500 djelatnika i imaju više od 1.000 kooperanata diljem Hrvatske.

Važnim ističu i kako sve tri tvrtke ostvaruju dugogodišnji rast prihoda kao i dugogodišnji rast dobiti.

Mirovinski fondovi na taj bi način u portfolio dobili zdrave tvrtke s odličnim poslovnim rezultatima te s perspektivom natprosječnog godišnjeg rasta prometa i dobiti.

Država bi, navode, zaštitila nacionalne resurse u pogledu državnog poljoprivrednog zemljišta koje navedene tvrtke koriste.

2 Odgovora

  1. I to malo hrvatskog što nam je ostalo ćete uskoro rasprodati, a ne sačuvati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari