Delta Holding zainteresiran za kupnju poljoprivrednih kompanija Fortenove

Pexels.com
Prerada poljoprivrednih proizvoda, Foto: Pexels.com/Anna Shvets

Delta Holding zainteresiran je za investiranje na hrvatsko tržište, posebice u hotelijerstvo i poljoprivredu, istaknuli su čelnici te kompanije na godišnjoj konferenciji za novinare u Beogradu, ocijenivši moguću prodaju poljoprivrednih kompanija Fortenova grupe zanimljivom prilikom.

Generalni direktor Delta Agrara, Luka Popović, odgovarajući na pitanja hrvatskih novinara, kazao je da od hrvatskog tržišta ne odustaju te uvijek gledaju aktivne prilike.

“Tražimo pravu priliku kako bismo došli na to tržište, jer se ne zadovoljavamo da budemo neki šesnaesti ili devetnaesti igrač, već tražimo priliku kako bi mogli biti pravi igrač na tržištu na kojem želimo igrati”, kazao je.

Najava moguće prodaje poljoprivrednih kompanija Fortenova grupe čini im se zanimljivom prilikom, ali čekaju da vide pod kojim uvjetima će to biti.

Riječ je, kako je naglasio, o najboljim agrotvrtkama koja u Hrvatskoj postoje. No treba im, dodaje, puno više informacija kako će se ta prodaja odvijati i pod kojim uvjetima.

Hina podsjeća da je Fortenova grupa u utorak započela proces ispitivanja interesa za potencijalnu prodaju svog poslovnog područja poljoprivreda, poslavši informativni materijal na adrese više potencijalno zainteresiranih kupaca.

Neobvezujuće ponude mogućih kupaca očekuju krajem prvog tromjesečja, nakon čega će biti donesena odluka o nastavku procesa potencijalne prodaje.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari