Poljoprivrednici upozoravaju: Potpore kasne, država ne poštuje rokove

Pixabay.com
Poljoprivreda, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Upravni odbor Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) traži od Ministarstva poljoprivrede isplatu svih potpora – posebice eko shema, koje kasne, poručili su iz HPK-a.

“Dobili smo puno upita poljoprivrednika s terena vezano uz kašnjenja isplate potpora. Hrvatska ima strateški plan i pravilnike u kojima jasno piše kolike iznose trebamo dobiti. Od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) traži se kontrola i isplata u zakonskim rokovima i iznosima te jasne odluke o planiranoj isplati potpora prema točnim stavkama kako bi naši poljoprivrednici mogli znati što će dobiti”, rekao je predsjednik HPK-a Mladen Jakopović.

Objasnio je da očekuju od APPRRR da se u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu svakom poljoprivrednom gospodarstvu izda dokument pod nazivom Izračun očekivanog iznosa potpore.

“Tražimo samo da se isplati ono što u pravilniku i zakonskim aktima piše, odnosno da se potpore isplate u zakonskim iznosima i u zakonskom roku”, kazao je predsjednik HPK-a.

Podsjećamo, hrvatski poljoprivrednici su početkom godine prosvjedovali i sastajali se s kolegama iz ostalih članica EU-a jer nisu bili zadovoljni sa Zajedničkom europskom poljoprivrednom politikom (ZPP). Imali su nekoliko zahtjeva, a jedan od njih je bio i administrativno rasterećenje.

Na neke od zahtjeva je Ministarstvo poljoprivrede već pozitivno odgovorilo, a iz HPK-a ističu kako će tražiti sastanak s novim ministrom čim se formira nova Vlada kako bi nastavili razgovore oko ostalih zahtjeva koje su prije izbora uputili Vladi.

17 Odgovora

  1. Podrzavam! Taj sektor bi trebao biti jedan od vodecih za dobivanje drzavnih potpora, a ovi jos i kasne. Bruka i sramota

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari