HPK od Vijeća ministara Europske unije traži dodatno smanjivanje administracije

Pixabay.com
Prosvjed poljoprivrednika, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Europsko udruženje poljoprivrednika i zadruga Copa Cogeca poslali su pismo ministrima poljoprivrede Europske unije uoči sastanka Vijeća ministara idućega tjedna, u kojem traže dodatno smanjivanje administrativnih prepreka i snažniju podršku, izvijestili su iz Hrvatske poljoprivredne komore koja je u petak sudjelovala na sastanku tog udruženja i Copa Cogece.

“Pojednostavljenje poljoprivredne politike i smanjenje administrativnog opterećenja su iznimno važni i značajni za poljoprivrednike i poljoprivredne zadruge”, istaknuo je predsjednik HPK Mladen Jakopović.

Naveo je i kako su od povjerenika za poljoprivredu Janusza Wojciechowskog dobili informaciju da će od 15. travnja, pod okriljem DG Agri biti pokrenut Opservatorij za cijene svih namirnica na razini EU.

Na taj bi se način, kako je rekao Jakopović, ukupno i pojedinačno po državama objavljivale cijene, a to je ujedno i preteča za Direktivu o nepoštenim trgovačkim praksama, odnosno cilj je da prodaja ispod cijene uđe u nepoštene trgovačke prakse, kao uredba.

“To je važno i poželjno kako za poljoprivrednike, tako i za potrošače”, istaknuo je Jakopović.

HPK podržava srednjoročne i dugoročne prijedloge Europske komisije za pojednostavljenje Zajedničke poljoprivredne politike, što je predstavljeno prošlog petka kao prvi korak u pravom smjeru koji štiti poljoprivrednike, stoji u priopćenju.

Kazao je i kako poljoprivrednici i poljoprivredne zadruge trebaju podršku ministara poljoprivrede EU kako bi mogli nastaviti radi i poslovati u pristojnim uvjetima, s pristojnim prihodom i manjim administrativnim opterećenjem.

“Sa pojednostavljenjem poljoprivrednih politika se ne smije stati, nego je važno da se ide na još veće olakšanje poslovanja”, zaključio je Jakopović.

5 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari