Pojeftinjuju karte za varaždinske „buseke“

Grad Varaždin
Varaždinski "busek", Foto: Grad Varaždin

U brojnim poskupljenjima u Hrvatskoj, Grad Varaždin odlučio je suprotno – od 1. travnja 2024. godine javni gradski prijevoz bit će jeftiniji.

Na inicijativu predsjednika Gradskog vijeća, Lovre Lukavečkog, gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj dao je trgovačkom društvu Čistoća d.o.o. iz Varaždina suglasnost na izmjenu Cjenika komunalnog linijskog prijevoza putnika.

Tako će cijene karata u varaždinskim popularnim „busekima“ pojeftiniti i do devet posto.

Na primjer, jednokratna karta plaćena gotovinom u autobusu stajat će 0,60 umjesto dosadašnjih 0,66 eura što je pojeftinjenje za 9,09 posto. Nadalje, mjesečna karta plaćena na blagajni će umjesto 21,24 eura stajati 20,00 što je pojeftinjenje za 5,48 posto, a za isti postotak će biti smanjena cijena i godišnje karte plaćene na blagajni koja će umjesto sadašnjih 212,36 stajati ravnih 200,00 eura“, priopćeno je iz gradske uprave.

Ovim pojeftinjenjem, modernizacijom voznog parka i unapređenjem mreže linija Grad Varaždin želi još više motivirati građane za korištenje javnog prijevoza, kao što je to već ranije učinjeno uvođenjem besplatnog prijevoza za umirovljenike.

U tijeku je i modernizacija voznog parka, navedeno je u priopćenju, pa će tako Čistoća nabaviti dva nova autobusa s dizelskim motorima, a uskoro će biti realizirana i nabava flote autobusa na električni pogon čime će se značajno unaprijediti kvaliteta prijevoza i mreže linija kojima prometuju sve popularniji varaždinski gradski „buseki“.

Uz jačanje javnog prijevoza i biciklističke infrastrukture Grad Varaždin nastoji građanima ponuditi što kvalitetnije modele urbane mobilnosti po čemu se ističe u usporedbi s ostalim hrvatskim gradovima.

7 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari