Povećan iznos subvencija za sakupljanje otpada u Varaždinu

Pixabay.com
Spremnici za otpad, Foto: Pixabay.com

Grad Varaždin uvodi novi model kojim će se značajno povećati subvencije socijalno ugroženim građanima za račune odvoženja otpada.

Dosadašnja subvencija od 3,32 eura bit će povećana na šest eura za samačka domaćinstva i na četiri eura, za višečlane obitelji, što će biti iskazano na mjesečnim računima Čistoće za odvoz otpada, priopćeno je iz Grada Varaždina.

Povećava se i broj korisnika ove pogodnosti jer će se povećati prihodovni cenzus za subvenciju, pa će tako pravo na nju, po novom izračunu, imati samci s prihodima do 8.000 eura u 2023. godini i višečlane obitelji s prihodima do 12.000 eura u 2023. godini.

„Da bi ostvarili svoje pravo dosadašnji korisnici moraju do 31. ožujka 2024. podnijeti nove zahtjeve. Tijekom sljedećih nekoliko dana, na adrese 599 dosadašnjih korisnika subvencija za plaćanje dijela javne usluge prikupljanja komunalnog i biorazgradivog otpada stići će dopis i obrazac kojim se od njih traži da ažuriraju svoje podatke. Uz popunjeni obrazac zahtjeva, potrebno je dostaviti potvrdu Porezne uprave o visini prihoda i primitaka, presliku osobne iskaznice i presliku računa Čistoće d.o.o.“, priopćeno je iz gradske uprave.

Početkom travnja objavit će se javni poziv na koji će se moći javiti novi korisnici, te socijalne mjere koji se novi korisnici svojim primanjima uklapaju u novi model subvencioniranja.

Do sada su subvencije koristila domaćinstva s jednim članom, koji ima ostvarene prihode do 6.400 eura godišnje i višečlane obitelji  čiji prihodi za sve članove iznose do 8.800 eura godišnje.

Dosadašnjim korisnicima subvencija koji pravodobno ne podnesu zahtjeve, ne dostave potrebne dokumente ili ne zadovoljavaju kriterije, Grad Varaždin će uskratiti subvencioniranje.

7 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari