Varaždinska županija ostvarila nove rekorde u turizmu, Indijci među najbrojnijim gostima

Pixabay.com
Varaždin, Foto: Pixabay.com

Varaždinska županija lani je ostvarila nove rekorde u turizmu s više od 246.000 noćenja, što je povećanje od 19 posto u odnosu na 2022. godinu. Ostvarila je i 103.874 dolazaka turista, što je porast od 16 posto, prema podacima iz sustava eVisitor.

“Nakon što smo 2022. oborili sve rekorde u turizmu, prošle godine smo ih uspjeli nadmašiti i ostvariti još bolje rezultate. Najveći broj turista dolazi iz Njemačke, Poljske, Slovenije, Austrije i Slovačke, a slijede turisti iz Italije, Češke, Nizozemske, dakle iz Europe. No, među top deset država iz kojih nam dolaze strani turisti ove se godine prvi put našla Indija”, izjavio je župan Anđelko Stričak.

Istaknuo je kako se za odlične turističke rezultate treba odati priznanje turističkim zajednicama i svima koji rade u turizmu te dodao da Varaždinska županija kontinuirano podržava ulaganja putem javnog poziva za dodjelu potpora u turizmu, prenosi Hina.

“Prošle godine smo za 83 projekta u turizmu dodijelili od po 1.500 do 4.000 eura potpora. Sigurno je da to nisu dostatna sredstva za realizaciju cjelokupnih ulaganja, no svim našim zainteresiranim građanima time dajemo do znanja da imaju našu podršku, da smo uz njih i da je jako dobro to što rade”, kazao je Stričak, istaknuvši da je ove godine u županijskom proračunu za potpore u turizmu osigurano ukupno 172.540 eura.

Direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ izjavio je da su rekordne brojke u 2023. godini potvrda odlične turističke priče koju posljednjih godinu dana Turistička zajednica promovira uz slogan ‘Županija s pričom’.

“Važno je što nas, uz Varaždinsku županiju, podržava i Hrvatska turistička zajednica koja je lani projekte naše regionalne te lokalnih turističkih zajednica poduprla s gotovo 400.000 eura”, rekao je Mališ. Naglasio je kako su na području Varaždinske županije 172 kuće za odmor sa 732 kreveta u kojima je 2023. ostvareno ukupno 42.000 noćenja.

13 Odgovora

  1. Ovo je dokaz da Hrvatska nema samo turizam u Dalmaciji, već može bit jednako uspješan i u Slavoniji,Zagorju i ostalim krajevima.

  2. Odlična vijest jer Varaždinska županija sigurno ima potencijala za uspješnu turističku sezonu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari