Podravka otvorila novu tvornicu tjestenine kapaciteta 9.000 tona

Hina
Premijer Andrej Plenković i predsjednica UO Podravka, Martina Dalić Foto: Hina/uo/siječanj 2024.

Nova Podravkina tvornica tjestenine, vrijedna 15 milijuna eura, puštena je u pogon u Koprivnici, a njezin maksimalni kapacitet bit će 9.000 tona.

Predsjednica Uprave Podravke, Martina Dalić, kazala je kako je za projekt gradnje nove tvornice potrošeno sedam milijuna eura na građevinske radove, a osam milijuna eura na tehnologiju. 

Čak je 50 šlepera bilo potrebno da doveze svu potrebnu opremu koja je instalirana u novim pogonima, naglasila je Dalić.

Tvornica će u prvoj godini proizvesti tjestenine koja će biti pakirana u 90 milijuna Podravkinih juha. Prostire se na 4.400 četvornih metara te se nalazi uz tvornicu Vegete i Juha.

Hina navodi da je riječ o jednom od najvećih projekata koprivničke kompanije u sklopu Strategije poslovanja do 2025., čija je gradnja počela u listopadu 2022. godine.

Novi pogon je klimatiziran i u potpunosti automatiziran. Sastoji se od linije za kratku i uvijenu tjesteninu, linije za pakiranje i paletiranje te automatizirano upravljanje paletama.

Premijer Andrej Plenković, koji je također prisustvovao otvorenju, kazao je da su novootvoreni pogoni važni za rastuću snagu Podravke i prehrambenu industriju te da to predstavlja put prema samodostatnosti Hrvatske u proizvodnji hrane.

14 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari