Podravka gradi novi transportni centar vrijedan tri milijuna eura

Hina/arhiv
Logo tvrtke Podravka, Foto: Hina/arhiv

Iz Podravke su izvijestili kako je otvoreno gradilište njihovog novog transportnog centra u koprivničkoj industrijskoj zoni, koji će zamijeniti dosadašnji zastarjeli objekt.

Investicija je, piše Hina, vrijedna oko tri milijuna eura, a očekivano trajanje radova, kako su naveli, procijenjeno je na otprilike šest mjeseci.

Podravka će tako značajno unaprijediti vlastitu transportnu infrastrukturu, a lokacija novog Transportnog centra, u neposrednoj blizini uskoro dovršenog logističko-distributivnog centra, trebala bi povećati ukupnu efikasnost logističkih operacija.

“Nakon gradnje logističko-distributivnog centra, ova je investicija nastavak ulaganja u modernizaciju logistike, a zajedno će predstavljati sinergiju koja će omogućiti konsolidaciju skladišnih kapaciteta i transporta, a samim time i mnogo efikasniji rad nego dosad”, istaknuo je prilikom otvorenja gradilišta direktor Podravkine Logistike Gordan Drnas.

Riječ je o sveobuhvatnom modernom objektu kakav multinacionalna kompanija poput Podravke uistinu i zaslužuje, dodao je napominjući kako Podravkina transportna flota godišnje prijeđe više od 3,6 milijuna kilometara.

Iz Podravke u priopćenju navode kako će se novim Transportnim centrom poboljšati prometna sigurnost i radni uvjeti, a njegova izgradnja obuhvaća radionu za popravak teretnih vozila i viličara, urede za organizaciju prijevoza, garderobe, sanitarne čvorove, praonicu za vozila, točionu za gorivo te parkiralište za 28 teretnih vozila, kao i za osobna vozila zaposlenika.

“Ovom investicijom naš se investicijski ciklus približava kraju”, istaknula je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić napominjući kako će ovaj objekt, zajedno s logističko-distributivnim centrom, biti srce i ishodište Podravkine logistike i transporta.

Podravka se, kako su naveli, trenutno nalazi na vrhuncu snažnog investicijskog ciklusa koji je započeo 2021., a u sklopu kojeg će do kraja ove godine biti uloženo oko 250 milijuna eura.

14 Odgovora

  1. Ujedno će biti i više otvorenih radnih mjesta što je sjajno za čuti 😀

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari