Plenković: Proračun se povećava na 29,3 miijarde eura

Andrej Plenković. foto: HINA/ Damir Senčar/Arhiv

Rebalans državnog proračuna za ovu godinu bit će u četvrtak na sjednici vlade, a u saboru idući tjedan, rekao je premijer Andrej Plenković u utorak po završetku koalicijskog sastanka.

Proračun se povećava na 29,3 milijarde eura, a među glavnim razlozima su sredstva potrebna za obnovu od potresa i pakete pomoći građanima, kao i plaće i mirovine, rekao je Plenković, a prenosi Hina.

Što se tiče kretanja cijena nakon zamrzavanja cijena određenog broja proizvoda u maloprodaji, odgovorio je da je potez s maksimalnim ograničenjem najviše cijene za 30 proizvoda pridonio da su ti proizvodi pojeftinili, ali kako je rekao, vidi se i trend sniženja cijena “ukupne palete proizvoda u nizu trgovačkih lanaca”.

Smatra da će se nastaviti pad inflacije koji je počeo u rujnu u odnosu na kolovoz.

Rekao je da nije vidio zahtjev malih trgovaca HOK-a da se ograniče marže, a ne cijene. Dodao je da će vlada to razmotriti i da ima dobre odnose s Hrvatskom obrtničkom komorom koja je, kako je rekao, “oduševljena” svim vladinim paketima mjera.

Upitan zašto dopušta da HEP-om upravlja “čovjek pod izvidima” (Frane Barbarić), odgovorio je da to “zato što postoji proces, a imamo i proces financijske konsolidacije HEP-a u vremenu najveće energetske krize, a to su, dodao je, “stvari koje će se riješiti kasnije”.

5 Odgovora

  1. Svi dobro znamo kako će taj novac završiti i skoro ali skoro sam i povjerovala da će jedan dio novca (kad se svi podmire) ići na obnovu od potresa, plaće itd.,ali kad sam pročitala da je Hrvatska obrtnička komora oduševljena svim vladinim paketima mjera neznam da li da plačem ili da se smijem.

  2. Plenković je ljudima. Vjerujem sa će nama građanima ovaj život olakšati. Zaista je situacija teška.. potresi,poplave….cijene..
    Uzdam se u našu vladu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari