Plenković očekuje smanjivanje inflacije na kraju turističke sezone

Foto: Hina/Vlada RH

Premijer Andrej Plenković u petak je najavio da će tijekom rujna Vlada donijeti novi paket mjera kojim će se pomoći najugroženijim građanima, a među njima će se sigurno naći i umirovljenici.

“Vlada priprema jedan novi paket mjera, s njim ćemo izaći tijekom rujna, koji će ciljano pomoći onim građanima koji su najugroženiji”, rekao je te dodao da su “umirovljenici skupina kojoj Vlada najviše pomaže”.

Odgovarajući novinarima u općini Sopje nakon svečane sjednice Županijske skupštine povodom Dana Virovitičko-podravske županije, Plenković je upitan razmatra li se, u kontekstu jačanja inflacije, porez na ekstraprofit na trgovačke marže.

Istaknuo je kako će Vlada sagledati situaciju i razgovarati s gospodarstvenicima, pritom poručivši da je sve otvoreno.

Smatramo da su prihodi od dodatnog poreza na dobit prošle godine bili toliki da od njih u ovom trenutku imamo još dovoljno sredstava za redistribuciju prema onima kojima su najpotrebnija, poput umirovljenika. S obzirom na okolnosti, sve je otvoreno”, izjavio je Plenković, a prenosi Hina.

Vezano uz posljedice inflatornih pritisaka, Plenković smatra da oni ne mogu narušiti socijalnu koheziju te da je ona očuvana.

Na upit novinara kad očekuje da će se inflacija smanjiti, Plenković je izjavio kako misli da će se to dogoditi krajem turističke sezone, kada cijene moraju ići dolje, te je izrazio uvjerenje da će se to tada svesti ipak u neke normalne okvire.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari