Pilot projekt elektroničkog oglasnika javne nabave – sudjeluje pet naručitelja

Foto: Unsplash.com

Pilot projekt novog elektroničkog oglasnika javne nabave (EOJN) počinje 28. rujna i u njemu sudjeluje pet naručitelja koji će od toga datuma sve postupke javne nabave provoditi na novoj IT platformi, priopćilo je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

Naručitelji će nove postupke javne nabave, piše Hina, objavljivati isključivo na novom EOJN-u. To su: Središnji državni ured za središnju javnu nabavu, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Grad Rijeka, KBC Sestre milosrdnice i Hrvatska elektroprivreda.

Zainteresirani gospodarski subjekti koji žele sudjelovati u postupcima javne nabave tih naručitelja, svu komunikaciju i predaju ponuda obavljaju isključivo na novoj IT platformi.

Prethodno je potrebno registrirati se na novom EOJN-u na adresi https://eojn.hr.

Obveza korištenja nove IT platforme za sve naručitelje je od 1. siječnja 2024. godine, podsjeća Hina. Stari EOJN bit će u funkciji do zadnje objave ugovora po sklopljenim okvirnim sporazumima, odnosno sve dok bude potrebno.

Postupci jednostavne nabave i nabave sukladno Pravilniku o provedbi postupka nabave dobara, usluga i radova za postupak obnove provode se na starom EOJN-u najkasnije do 1. travnja 2024. godine.

Registracija svih korisnika na novom EOJN-u omogućena je od danas, 18. rujna 2023. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari