Panasonic do kraja lipnja ostvario dobit od 637 milijuna dolara

Foto: Karolina Grabowska from Pixabay

Japanski proizvođač elektronskih uređaja Panasonic Holdings objavio je u ponedjeljak da je u prvoj polovini godine ostvario porast operativne dobiti od 42 posto, potaknut slabijim jenom i jačom prodajom u automobilskom i energetskom segmentu, doznaje Reuters.

Panasonic, koji među ostalim proizvodi i baterije za Teslu, pohvalio se operativnom dobiti od 90,37 milijardi jena (637 milijuna dolara) do kraja lipnja, što je gotovo identično predviđanjima analitičara.

Ukupno, operativna dobit Panasonic Energyja u prvom tromjesečju iznosila je 29,5 milijardi jena na nekorigiranoj osnovi, skočivši više od 80 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

S druge strane, operativna dobit segmenta poslovanja koji se fokusira na izradu elektroničkih komponenti i materijala pala je za 86,8 posto na 3,5 milijardi jena, uglavnom zbog teških uvjeta u Kini.

Isti izvor navodi i kako su njegova podtvrtka za proizvodnju baterija jedinica, Panasonic Energy, i Subaru započeli pregovore o uspostavi partnerstva za opskrbu baterijama za električna vozila koja bi opskrbljivala japanskog proizvođača automobila cilindričnim litij-ionskim baterijama.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari