Panasonic baterije privlače sve veći interes japanskih proizvođača automobila

Foto: Unsplash.com

Japanski proizvođači automobila pokazuju interes za cilindrične baterije Panasonic Holdingsa, dok tvrtka nastavlja s planovima za otprilike učetverostručenje godišnjeg proizvodnog kapaciteta, rekao je glavni izvršni direktor Yuki Kusumi.

Tvrtka sa sjedištem u Osaki, koja opskrbljuje Teslu baterijama, rekla je prošli tjedan kako namjerava povećati proizvodnju na 200 gigavat-sati do ožujka 2031., što je znak da se očekuje veća potražnja za električnim vozilima (EV), izvještava Bloomberg.

Iako je Panasonic bio ključni dobavljač Tesle od njegovih prvih dana, japanski proizvođač sporije je gradio razmjere u usporedbi s konkurentima LG Energy Solution iz Južne Koreje i kineskim Contemporary Amperek Technology Co.

Kusumi je također rekao da će, općenito, proizvođači automobila morati odlučiti što će učiniti sa svojim tvornicama dok prelaze na električna vozila s motora koji štede gorivo.

“Ovisno o situaciji, može biti slučajeva u kojima se možemo izboriti sa potražnjom”, rekao je Kusumi.

U studenom je Panasonic pokrenuo novu tvornicu baterija vrijednu 4 milijarde dolara u De Sotou, Kansas, dok nastoji povećati proizvodnju.

Panasonic će povećati ulaganja kako bi zadovoljio brzorastuću potražnju, rekao je Kusumi, dodajući da sjevernoameričko tržište električnih vozila raste prosječnom stopom od 35 posto godišnje od 2021. do 2030. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari