Otvorena središnja poslovna zgrada osječkog IT parka financirana i iz EU fondova

Pixabay.com
IT sektor, Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Središnja poslovna zgrada informatičko-tehnološkog (IT) parka u Osijeku, vrijedna 8,7 milijuna eura, danas je otvorena, a očekuje se da će u novom prostoru uskoro raditi oko 200 stručnjaka iz IT sektora.

Zgrada je namijenjena IT tvrtkama koje ne mogu samostalno izgraditi svoje poslovne objekte. Za njenu izgradnju, površine 4.000 četvornih metara, nešto manje od 50 posto sredstava osigurano je iz EU fondova, a ostatak iz osječkog gradskog proračuna.

Osječki gradonačelnik, Ivan Radić, istaknuo je kako je IT sektor, brzorastući u cijelom svijetu, pa tako i u Osijeku, gdje trenutno broji oko 1.500 zaposlenih, prenosi Hina. Kazao je i kako Gradska uprava tako pokazuje partnerstvo s lokalnim IT tvrtkama, s ciljem da u budućnosti prošire poslovanje i povećaju zaposlenost te najavio da se prvi stanari u novoj zgradi očekuju u lipnju.

“Grad Osijek trenutno bilježi rekordno visoku zaposlenost i rekordno nisku nezaposlenost. Danas imamo 2.700 zaposlenih više nego 2021. godine, kada smo preuzeli odgovornost za vođenje grada, a u gradu se trenutno realiziraju 84 projekta, vrijednih 350 milijuna eura”, rekao je gradonačelnik Radić.

Državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Domagoj Mikulić, podsjetio je kako je projekt sufinanciran kroz ITU mehanizam, a da je kroz novi fond toga mehanizma za grad Osijek predviđeno ukupno 55 milijuna eura.

Antonio Lozančić, direktor nove gradske tvrtke “OS Centar”, koja će upravljati objektom, pojasnio je kako je ova zgrada, uz ostalo, ima modularnu konferencijsku dvoranu, koja se može razdijeliti na tri dijela, ukupnog kapaciteta 305 mjesta, coworking prostor s 32 jedinice te 32 uredska prostora, od 17 do 90 kvadratnih metara, a potražnja za njima već je velika.

Predsjednik Udruge “Osijek Software City” Mihael Tomić ocijenio je kako projekt izgradnje osječkog IT parka zadržava Osijek na karti IT industrije te omogućuje stručnjacima iz ovoga područja da i dalje isporučuju odlične projekte.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari