Objavljen Poziv za nacionalno sufinanciranje SAP projekata za LIFE 2024.

Pixabay.com
Klimatske promjene, Foto: Pixabay.com

Javni poziv za dostavu zahtjeva za sufinanciranje projekata standardnih djelovanja iz Programa LIFE 2021. – 2027. za LIFE natječaj 2024. godine otvoren je 26. lipnja 2024. godine.

Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije RH, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, osiguralo je nacionalno sufinanciranje za projekte standardnih djelovanja koji se prijavljuju na natječaj Programa LIFE u 2024. godini.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i ove godine projekte standardnih djelovanja koji budu odabrani za financiranje na LIFE 2024 natječaju sufinancira u visini do 50 posto od preostalog iznosa koji korisnik mora samostalno osigurati.

Prijave su otvorene za projekte potprograma “Ublažavanje klimatskih promjena i prilagodba tim promjenama” do 2. rujna 2024. godine, dok su za projekte iz potprograma  “Priroda i bioraznolikost”, “Kružno gospodarstvo i kvaliteta života” te “Prijelaz na čistu energiju” otvorene do 4. rujna ove godine.

Pravo na korištenje sredstava Fonda za neposredno sufinanciranje mogu ostvariti sljedeće kategorije korisnika Programa LIFE, sa sjedištem i planiranim aktivnostima provedbe na području Hrvatske: trgovačka društva i druge pravne osobe, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, tijela državne uprave, ostali proračunski i izvanproračunski korisnici, udruge, fizičke osobe koje obavljaju registriranu gospodarsku djelatnost kao trgovci pojedinci, obrtnici ili nositelji OPG-a, navedeno je na službenoj stranici ministarstva.

Zainteresirani dokumente za prijavu na natječaj mogu pronaći na www.lifeprogramhrvatska.hr a svi zahtjevi se dostavljaju elektroničkom poštom na adresu life@mzozt.hr.

Prijavitelji projekta koji se prijavljuju za sredstva Fonda na temelju ovog Javnog poziva, dužni su pri prijavi projekta preko portala EU Funding & Tenders omogućiti Nacionalnoj kontakt točki uvid u njihovu projektnu prijavu tako da se kao kontakt osobu s read-only pristupom nadoda Nacionalna kontakt točka. Po zaprimljenoj prijavi na nacionalno sufinanciranje prijavitelji će biti direktno obaviješteni koji email će nadodati kao kontakt osobu s read-only pristupom, navodi se u natječaju.

Poslovni prihodi (EUR):
383.816.064,00 (2023)
Broj zaposlenih:
341 (2023)

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari