Obilježen Dan udruženja obrtnika Zagreba: Broj obrtnika raste, povećana sredstva za daljnji razvoj

nagrađeni obrtnici, foto: PR

Obilježen je 58. Dan udruženja obrtnika Grada Zagreba koji je bio prigoda da se gradske vlasti zahvale obrtnicima koji su svojim osobnim angažiranjem doprinijeli radu Udruženja, komorskom sustavu i obrtništvu u cjelini.

Tom prigodom gradonačelnik Tomislav Tomašević je dodijelio Statuu – najveće priznanje koje se dodjeljuje obrtnicima koji daju izniman doprinos u razvoju komorskog sustava, postignute poslovne rezultate i promidžbu obrtništva, Marijanu Hudetzu, vlasniku proizvodno trgovačko uslužnog obrta Kartonaža Hudetz. 

„Vi svojim zalaganjem i radom doprinosite očuvanju tradicije te ugledu i promidžbi obrtništva Grada Zagreba.“, rekao je gradonačelnik Tomašević na svečanosti u subotu te im još jednom posebno čestitao. Gradonačelnik je dodao da će i nadalje kroz različite mjere i aktivnosti imati svesrdnu pomoć Grada.

Priznanje za 100 godina predanog rada, postignute poslovne uspjehe i promidžbu obrtništva dobila je Vesna Hrkač, vlasnica Knjigovežnice 1924.

Obrtničko priznanje za posebne zasluge i uspjehe na unapređenju i promociji obrtništva grada Zagreba dodijelilo se posthumno Tomislavu Sumraku, vlasniku Krznarije Sumrak.

Nagradu Zlatni obrt s pisanim priznanjem za očuvanje i nastavak obiteljske tradicije više od 50 godina dobila je Sandy Češnaj, vlasnica Postolarskog obrta Sandy.

Nagradu Srebrni obrt s pisanim priznanjem za očuvanje i nastavak obiteljske tradicije više od 40 godina dobili su: Branko Kraljević, vlasnik Optičarskog i trgovačkog obrta „Optika Kraljević“, Mario Dajčar, vlasnik obrta za usluge „Dajčar“, Ivona Sobočanec, vlasnica cvjećarne Feresin i Zdenko Kuš, vlasnik obrta za izradu svih vrsta specijaliziranih cilindara.

nagrađeni obrtnici, foto: PR

Rast broja obrta

Grad Zagreb bilježi kontinuirani rast broja obrta, tako je krajem ožujka u Gradu Zagrebu bilo 23.290 obrta ili 20.16 posto ukupnog broja obrta Republike Hrvatske. U odnosu na isto razdoblje 2023. broj obrta u Gradu Zagrebu veći je za 2.555 dok je u odnosu isto razdoblje 2022. veći za preko 4.000 obrta. U obrtništvu je zaposleno gotovo 32.000 ljudi.

U Proračunu Grada Zagreba za 2024. za očuvanje i razvoj obrtničkih djelatnosti planirana su sredstva u iznosu od 1.300.000,00 eura što je za oko 240.000,00 eura više u odnosu na prošlu godinu.

Osim toga u Proračunu su planirana i druga sredstva za provedbu mjera i aktivnosti kojima se potiče očuvanje i razvoj obrtništva u Gradu Zagrebu.

14 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari