NLB će izdati obveznice u iznosu od 500 milijuna eura

https://www.nlb.si/nlb/nlb-portal/slo/o-banki/za-medije/poslovalnica-ljubljana-trg-republike2.jpg
NLB, Ljubljana, Slovenija, Foto: NLB Banka/PR

Očekuje se da će NLB banka 29. svibnja izdati obveznice u vrijednosti od 500 milijuna eura namijenjene ispunjavanju minimalnog kapitalnog zahtjeva i kvalificiranih obveza.

Na glavnicu obveznica obračunavat će se kamate po stopi od 4,5 posto godišnje, a prodajna cijena obveznica bit će jednaka 99,759 posto njihove nominalne vrijednosti. Obveznice dospijevaju 29. svibnja 2030. godine, s tim da izdavatelj ima mogućnost prijevremene otplate godinu dana ranije.

Indikativna cijena, postavljena na razini od oko MS+195 baznih bodova, što je značajno niže u odnosu na prethodna izdanja NLB-a, smanjena je za 30 baznih bodova tijekom procesa prodaje na konačnih MS+165 baznih bodova, priopćili su iz NLB-a.

„Profesionalan i predan rad cijelog tima te uspješno poslovanje pridonosi jačanju povjerenja u NLB, što se očituje i u današnjem iznimnom uspjehu i rastućoj pozitivnoj vidljivosti banke među profesionalnim dionicima“, rekao je Archibald  Kremser, financijski direktor NLB-a, nakon zatvaranje knjige naloga.

Kako je priopćeno iz NLB-a, transakcija je bila vrlo dobro prihvaćena. Investitori su predali narudžbe u vrijednosti od 1,4 milijarde eura. U izdanju su sudjelovali istaknuti fond menadžeri, međunarodne financijske institucije, banke, osiguravajuća društva i drugi investitori, navodi se u objavi na njihovoj službenoj stranici.

Za ove obveznice interes je iskazalo više od 100 domaćih i međunarodnih investitora.

Kako navode, ulagači su prepoznali solidnu kreditnu sposobnost, uspješno poslovanje i strateška usmjerenja NLB Grupe, što je uz povoljne tržišne uvjete utjecalo na to da je ciljni iznos obveznica premašen 2,8 puta.

10 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari