Njemačka vlada želi kupiti manjinski udio u graditelju podmornica

Pixabay.com
Podmornica, ilustracija Foto: Pixabay.com

Njemačka vlada razmišlja o preuzimanju manjinskog udjela u Thyssenkruppovom ogranku za gradnju podmornica Thyssenkrupp Marine Systemsu (TKMS), rekao je ministar obrane Boris Pistorius.

Vlada će razmatrati tu mogućnost do kraja godine, rekao je ministar Pistorius u utorak tijekom posjeta Kielu, prema glasnogovorniku ministarstva obrane.

Thyssenkrupp želi da njegov ogranak TKMS, koji gradi podmornice i fregate, u budućnosti samostalno posluje, a među mogućnostima za postizanje tog cilja izdvojio je izlazak na burzu, djelomičnu prodaju, spajanje i uključivanje tog dijela poslovanja u novu tvrtku, prenosi Hina.

Prošli tjedan vodeći predstavnik radnika rekao je za Reuters da se očekuje da će Berlin odluku o potencijalnom preuzimanju udjela u TKMS-u donijeti za nekoliko tjedana. To je preduvjet za prodaju, dodao je.

Naveo je i da njemačka vlada načelno ne odbacuje opciju preuzimanja udjela u TKMS-u i da je Berlin shvatio da mora preuzeti aktivniju ulogu u konsolidaciji sektora.

Thyssenkrupp još razgovara i s drugim potencijalnim kandidatima za preuzimanje udjela, uključujući privatnu investicijsku tvrtku Carlyle, rekli su upućeni izvori.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari