Niskotarifni zračni prijevoznici otkazuju letove zbog sukoba u Gazi

Pixabay.com
Zračni promet, Foto: Pixabay.com

Irska niskotarifna zrakoplovna kompanija Ryanair objavila je da je u studenome otkazala više od 960 letova zbog rata Izraela i Hamasa.

Najnoviji podaci Ryanaira o prometu putnika, prenosi Hina, pokazali su da je u studenom irski prijevoznik ostvario više od 66.400 letova te prevezao 11,7 milijuna putnika, četiri posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, unatoč otkazivanju letova.

I mnogi drugi niskotarifni zračni prijevoznici obustavili su letove za Tel Aviv i susjedni Jordan nakon što je Hamas u listopadu započeo napad na Izrael te zbog eskalacije sukoba koja je uslijedila.

Mađarski zračni prijevoznik Wizz Air objavio je da je odlučio obustaviti poslovne operacije u Izraelu do početka siječnja iduće godine.

Ova tvrtka je objavila da nastavlja pozorno pratiti situaciju na terenu i da je spremna ponovno uspostaviti kapacitete ako se uvjeti stabiliziraju. U studenom je prevezla 29,3 posto više putnika, odnosno njih 4,8 milijuna.

Wizz Air je priopćio da je također ponovno pokrenuo letove prema glavnom gradu Moldavije Kišinjevu, nakon što je obustavio letove u tu zemlju u ožujku zbog napetosti povezanih s ruskim ratom s Ukrajinom.

Prijevoznik easyJet objavio je prošlog tjedna da su sukobi i prijetnja stabilnosti na Bliskom istoku također utjecali na potražnju za letovima prema odredištima kao što je Egipat. Naveo je i da su zbog rata pogođene rezervacije letova britanskog prijevoznika u listopadu i u studenome.

EasyJet je upozorio da ne očekuje smanjenje gubitaka u prvom tromjesečju svoje nove financijske godine budući da su pogođeni i letovi i šira potražnja, ali je rekao da se interes za rezervacijama letova počeo oporavljati posljednjih tjedana.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari