Neto prihod UniCredita porastao za 23,1 posto u trećem tromjesečju

Pixabay.com
UniCredit toranj, Milano Foto: Pixabay.com

Dobit i prihod talijanske banke UniCredit snažno su porasli u trećem tromjesečju, uz skok kamata, ali i znatno više rezervacije za gubitke po kreditima, pokazalo je izvješće objavljeno u utorak.

U razdoblju od srpnja do rujna neto prihod vlasnice Zagrebačke banke porastao je za 23,1 posto, na 5,8 milijardi eura. U gotovo istom postotku uvećan je i ukupan prihod, dosegnuvši šest milijardi eura, prenosi Hina.

Neto prihod od kamata bio je u trećem tromjesečju viši za 45 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, dosegnuvši 3,6 milijardi eura. Dobit od trgovanja porasla je za 26,7 posto, na 499 milijuna eura.

Smanjio se samo prihod od naknada i provizija, za 5,2 posto, na 1,8 milijardi eura.

Banka je treće tromjesečje zaključila s neto dobiti od 2,3 milijarde eura, većom za 36 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Stopa adekvatnosti kapitala iznosila je na kraju rujna 17,19 posto i bila je viša oko pola postotnog boda nego na kraju lipnja.

Udio kredita u depozitima bio je na kraju rujna manji gotovo za jedan postotni bod nego na sredini godine i iznosio je 88,7 posto.

Rezervacije za gubitke po kreditima uvećane su za 60 posto u odnosu na treće prošlogodišnje tromjesečje, na 135 milijuna eura.

UniCredit sada očekuje nešto veći neto prihod od kamata u ovoj godini, od najmanje 13,7 milijardi eura, što će značiti i veći neto prihod, iznad 22,2 milijarde eura, procjenjuju.

Neto dobit trebala bi iznositi oko 7,25 milijardi eura, potvrdili su dosadašnju procjenu.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari