Nestle kupuje većinski udio brazilskog proizvođača premium čokolade

Pixabay.com
Premium čokolada, ilustracija Foto: Pixabay.com

Nestle kupuje većinski udio brazilskog proizvođača vrhunske čokolade, Grupo CRM, objavila je švicarska prehrambena grupa, prenosi Reuters. Grupo CRM upravlja modelom izravnog obraćanja potrošaču, s više od 1.000 čokoladnih butika pod robnim markama Kopenhagen i Brasil Cacau i snažnom, rastućom online prisutnošću, rekli su u Nestleu.

Nestle, koji kupuje udio od privatnog kapitalnog društva Advent International, odbio je dati financijske detalje za posao, za koji se očekuje da će se zaključiti 2024. godine.

Web stranica Brazil Journal izvijestila je dan ranije da će Nestle platiti oko tri milijarde reala (602,78 milijuna dolara) za kompaniju, dok su lokalne novine Valor Economico objavile brojku od 4,5 milijardi reala (904,18 milijuna dolara).

Nestle je rekao da će Renata Moraes Vichi nastaviti voditi operacije Grupo CRM-a kao izvršna direktorica i ostati manjinski dioničar. Izvršni direktor je u tvrtki 25 godina i izgradio je i značajno proširio Grupo CRM, koji trenutno djeluje samo u Brazilu.

Ova akvizicija je dio Nestleove strategije za širenje prisutnosti u segmentu super-premium čokolade, piše Reuters. Čokoladice pod brendom tvrtke Kopenhagen prodaju se za 29,90 riala (šest dolara), dok se kutija čokolade prodaje za oko 130 riala (26 dolara).

“Ova akvizicija dodatno proširuje i jača našu konditorsku prisutnost u Brazilu, omogućujući nam ulazak u high-end segment”, rekao je Laurent Freixe, Nestleov glavni izvršni direktor za Latinsku Ameriku, naglasivši da robne marke Kopenhagen i Brasil Cacau nude vrhunske čokolade koje brazilski potrošači jako cijene.

Podsjećamo, u lipnju je brazilski regulator tržišnog natjecanja Cade odobrio Nestleovu akviziciju Chocolates Garoto više od 20 godina nakon što je prvi put objavljena. Među uvjetima za odobrenje, tvrtka se složila da pet godina neće preuzimati akvizicije koje čine najmanje pet posto brazilskog tržišta čokolade.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari