Najvažniji indeksi na europskim burzama u blagom padu

pixabay.com
Burza, ilustracija Foto: Pixabay.com

Na europskim burzama u srijedu prijepodne najvažniji burzovni indeksi skliznuli su naniže, dok investitori proučavaju pristigla financijska izvješća kompanija, a oprezni su i pred objavu odluka Feda o kamatnim stopama kasnije tijekom dana.

Paneuropski Stoxx 600 indeks, piše Hina, bio je oko 9:30 sati u minusu 0,13 posto, prekinuvši šestodnevni uspon, najdulji pozitivni niz još od siječnja.

Istodobno, londonski Ftse indeks oslabio je 0,08 posto, na 7.685 bodova, frankfurtski DAX za 0,22 posto, na 16.174 boda, a pariški CAC za 0,91 posto, na 7.348 bodova.

Investitori su fokusirani na Fed, koji bi, kako vjeruju, trebao danas podignuti ključne kamatne stope za novih 0,25 postotnih bodova, na raspon od 5,25 do 5,5 posto, a nadaju se i da je to zadnje zaoštravanje monetarne politike u nastojanju da se suzbije inflacija.

U međuvremenu, pristižu i nova financijska izvješća, koja daju investitorima nove smjernice. Najveća pojedinačna gubitnica bila je dionica proizvođača luksuzne robe LVMH, koja je pojeftinila 3,5 posto, budući da uprava nije dala smjernice za prodaju na azijskom tržištu u idućem razdoblju, što je njezino najvažnije tržište.

Pala je i cijena dionice Deutsche banka, za gotovo jedan posto, nakon što je ta banka izvijestila da joj je profit u drugom tromjesečju pao za 27 posto u odnosu na godinu ranije, ponajviše pod utjecajem pada prihoda od investicijskog bankarstva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari