Nadia Calvino sljedeća direktorica Europske investicijske banke

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f4/Rueda_de_prensa_tras_el_Consejo_de_Ministros_Isabel_Rodr%C3%ADguez%2C_Nadia_Calvi%C3%B1o_y_Carolina_Darias_%281%29.jpg
Nadia Calvino, nova direktorica EIB-a, Foto: Wikimedia Commons/Pool Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa

Španjolska ministrica Nadia Calvino ima dovoljnu potporu vlada Europske unije da postane sljedeća čelnica Europske investicijske banke (EIB), rekao je belgijski predsjednik EIB-a, Vincent Van Peteghem, objavio je Reuters.

“Zahvalna sam i počašćena što sam dobila potporu svojih kolega ministara financija da budem na čelu Europske investicijske banke”, rekla je Nadia Calvino.

Dodala je da će EIB, financijski ogranak Europske unije i najveća javna razvojna banka na svijetu, imati još važniju ulogu u budućnosti u financiranju zelene tranzicije, pružanju financijske potpore za obnovu Ukrajine i podupiranju ulogu Europe u svijetu.

Nadia Calvino (55) je španjolska ministrica gospodarstva, a ta pozicija u Španjolskoj obuhvaća mnoge aspekte javnih financija. Ovu dužnost obnaša od lipnja 2018. godine, kada je Pedro Sanchez prvi put postao premijer.

Politički neovisna i naširoko viđena kao tehnokratkinja, smatra se karijernom državnom službenicom te, kako Reuters navodi, nije članica Sanchezove Španjolske socijalističke radničke stranke.

Europska šefica antimonopolske politike, Margrethe Vestager, rekla je, u izjavi za X, da je povukla svoju kandidaturu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari