Musk posjetio Kinu i dogovorio partnerstvo s tehnološkim gigantom

Wikimedia Commons
Elon Musk, Foto: Wikimedia Commons

Elon Musk iznenada je posjetio Kinu te u sklopu svoga posjeta otklonio dvije ključne prepreke za uvođenje Teslinog sistema pomoći vozačima na drugo najveće svjetsko tržište automobila.

Američki proizvođač električnih vozila udružit će se s kineskim tehnološkim gigantom Baidu na području funkcija mapiranja i navigacije kako bi primijenio ono što naziva potpuno samostalnom vožnjom.

Kako javlja Bloomberg pozivajući se na izjave insajdera, Tesla je također riješila ključne zahtjeve za sigurnost i privatnost podataka u Kini.

Musk je u nedelju nenajavljeno otputovao u Kinu, gdje se sastao s premijerom Li Qiangom tražeći odobrenje tamošnjih vlasti za lansiranje softvera koji bi mogao pomoći da se zaustavi pad prihoda započet prošle godine.

Napredni sistemi za pomoć vozačima postaju sve češći u Kini, a mnogi lokalni igrači, uključujući Xpeng, Xiaomi ili Huawei Technologies, koriste takve funkcije kao prodajnu referencu za vozila.

Premda bi dobivanje zelenog svetla za softverski paket u Kini moglo pomoći Tesli da povrati dio izgubljenih prihoda, ovaj sistem se pokazao problematičnim u SAD-u.

Američki regulator za sigurnost upravo je otvorio istragu o Teslinom manje sveobuhvatnom softverskom sistemu autopilota, navodeći 20 sudara koji su se dogodili od prosinca u kojima su sudjelovala vozila čiji su softveri ažurirani putem bežične mreže.

6 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari