Ministarstvo poljoprivrede prihvatilo zahtjev Baby Beefa, junetina “dokazano kvalitetna”

Foto: Mali Meader/Pexels

Ministarstvo poljoprivrede izvijestio je u četvrtak da je donijelo rješenje o priznavanju oznake “Dokazana kvaliteta” za juneće meso, za što je zahtjev podnijela Udruga za tov i uzgoj junadi “Baby beef”, javlja Hina.

Iz Ministarstva navode kako su nakon uspješno provedenog zakonski propisanog postupka koji uključuje stručnu provjeru specifikacije proizvoda, postupak nacionalnog prigovora te postupak notifikacije na EU razini donijeli rješenje o priznavanju oznake “Dokazana kvaliteta“ za juneće meso.

Ministarstvo poljoprivrede uspostavilo je dobrovoljni nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda “Dokazana kvaliteta” u cilju isticanja više kvalitete hrvatskih proizvoda i postizanja još veće prepoznatljivosti i promocije domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na tržištu.

Upravo se na taj način, kako su naveli, omogućuje proizvođačima isticanje hrvatskog podrijetla te višu kvalitetu proizvoda koji imaju posebne karakteristike unutar pojedinih sektora, a koje su više od propisanih pojedinim zakonodavstvom za tu hranu. U taj sustav mogu se uključiti svi sektori proizvodnje i prerade.

Trenutno su još priznate oznake “Dokazana kvaliteta” koje se odnose na sektore voća, konzumnih jaja, povrća, mesa peradi, mlijeka i mliječnih proizvoda i svježeg svinjskog mesa, podsjetili su iz Ministarstva napominjući kako je u postupku notifikacije na EU razini specifikacija za med.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari