Miele najavljuje otpuštanje 1.300 radnika u Njemačkoj

Miele, Foto: Wikimedia Commons

Poznati njemački proizvođač kućanskih uređaja Miele otpustit će 1.300 radnika, objavili su i naveli kako to znači da će bez posla ostati svaki deveti zaposlenik u toj zemlji.

Tvrtka se, navodi Der Spiegel, našla u problemima nakon što je tijekom pandemije poslovala izuzetno uspješno, no situacija se promijenila po završetku korona krize.

Planove o otpuštanju mogao bi zakomplicirati novi kolektivni ugovor za koji su pripreme u završnoj fazi i koji bi trebao stupiti na snagu u kolovozu i trajati do kraja 2028. godine.

Tim će ugovorom morati biti regulirane i odredbe o mirovinama i otpremninama, zbog čega neki analitičari smatraju kako do otpuštanja neće doći u narednih dvije, čak i tri godine.

S druge strane, o razgovorima između uprave Mielea i predstavnika radnika izvještavalo se još u veljači. Tom se prilikom nagađalo kako će od ukupnih 22.700 zaposlenih u Mieleu diljem svijeta otpustiti njih 2.000, dok su ovoga puta “na udaru” samo radnici u Njemačkoj.

Većina radnih mjesta, točnije oko 700, ukinut će se u Güterslohu, gdje tvrtka ima sjedište i proizvodnu lokaciju.

Dodatnih 600 bit će ugašeno na drugim lokacijama diljem Njemačke u odjelima kao što su prodaja, administracija i proizvodnja.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari