Meta smanjuje mjesečnu pretplatu za Facebook i Instagram

Pixabay.com
Meta, ilustracija, Foto: Pixabay.com

Meta Platforms ponudila je da gotovo prepolovi svoju mjesečnu pretplatu za Facebook i Instagram nakon razgovora s regulatorima za privatnost, rekao je viši izvršni direktor Mete.

Taj potez uslijedio je usred sve većih kritika korisnika zbog Metine pretplatničke usluge koja nudi sadržaj bez reklama, a pokrenuta je u Europi u studenom 2023.

Kritičari kažu da usluga od korisnika zahtijeva plaćanje naknade kako bi se osigurala njihova privatnost. Pretplata trenutačno iznosi 9,99 eura, a smanjili bi je na 5,99 eura.

Meta je pokrenula uslugu kako bi se uskladila sa Zakonom o digitalnim tržištima koji ograničava njezinu mogućnost personalizacije oglasa za korisnike bez njihova pristanka, što šteti njezinom glavnom izvoru prihoda, prenosi Reuters.

“Željeli smo ubrzati taj proces već neko vrijeme jer moramo doći u stabilno stanje, pa smo ponudili sniženje cijene s 9,99 eura na 5,99 eura za jedan račun i četiri eura za sve dodatne račune”, rekao je odvjetnik Mete Tim Lamb na saslušanju Europske komisije.

Meta je dala smanjenu ponudu regulatorima ranije ove godine i sada je u pregovorima s tijelima za zaštitu podataka, posebno irskim nadzornim tijelima, o tom pitanju.

Tvrtka je lani kažnjena u Irskoj gdje joj je Povjerenstvo za zaštitu podataka naplatilo 390 milijuna eura.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari