Mark Davis novi regionalni voditelj EBRD-a za Srednju Europu

Konferencija EBRD-a, arhiv Foto: flickr.com/EBRD

Mark Davis imenovan je novim regionalnim voditeljem Srednje Europe, Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), vodećeg institucionalnog investitora, koji pokriva Hrvatsku, Češku, Mađarsku, Slovačku i Sloveniju, a vodit će operacije EBRD-a u regiji od 1. rujna, sa sjedištem u sjedištu Banke u Zagrebu.

Kako je priopćeno iz EBRD-a, prenosi Hina, Davis nasljeđuje regionalnu direktoricu EBRD-a Victoriju Zinchuk, koja će se preseliti u Bukurešt kako bi od 1. rujna preuzela novi zadatak u EBRD-u.

Davis je do jučer obnašao dužnost direktora EBRD-a za Rumunjsku i Bugarsku, a tijekom njegova mandata Rumunjska je postala jedna od EBRD-ovih najboljih investicijskih destinacija, s kumulativnim ulaganjem od više od deset milijardi eura.

Davis ima 27 godina iskustva u međunarodnim financijskim institucijama i komercijalnom bankarstvu, s velikim je iskustvom u razvoju poslovanja u zemljama Europske unije (EU), istočnoj Europi i središnjoj Aziji, kao i snažnom stručnošću u globalnim tržištima kapitala i dijalogu o strukturnoj politici, navode iz EBRD-a. Osim EBRD-a, bio je i na raznim višim položajima u Svjetskoj banci, Morgan Stanleyju i Goldman Sachsu.

“Veselim se što ću voditi operacije banke u srednjoj Europi, kako bih pomogao regiji da nastavi svoju tranziciju prema konkurentnom, održivom gospodarstvu, u skladu sa širim ciljevima i ambicijama EU-a. Veselim se pomoći u poticanju ulaganja u potporu privatnom sektoru i poticanje inovacija”, izjavio je Davis, koji je doktorirao ekonomiju na Sveučilištu Tulane u SAD-u.

Podsjećamo, rezidentni ured u Zagrebu djeluje kao središte za operacije EBRD-a u cijeloj regiji.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari