Krapinsko – zagorska županija usmjerena ka inovacijama u zdravstvenom turizmu

KZZ/PR
Invest in Zagorje, Krapina, Foto: Krapinsko-zagorska županija/PR

Krapinsko-zagorska županija, s Primorsko-goranskom županijom, lider je zdravstvenog turizma u Hrvatskoj a strateški dokumenti ove županije dobro su osmišljeni, što dokazuje i priznanje magazina Financial Times, koji je  Krapinsko-zagorsku županiju stavio na šesto mjesto najboljih malih regija u Europi za ulaganje, rekao je u drugom dijelu konferencije Invest in Zagorje  župan Željko Kolar.

„Trenutno su u tijeku investicije u zdravstveni turizam na razini od stotinu milijuna eura. Kada pridodamo sve investicije u gospodarstvu koje su u tijeku, ili koje se planiraju u skorom razdoblju do godine dana, su oko 400 milijuna eura. Na kraju, najbitnije je da ovdje postoje ljudi koji mogu odgovoriti na ono što oni žele ovdje provesti“, rekao je župan Kolar dodavši kako je čovjek ključ uspjeha zbog čega mu je i drago što se na konferenciji okupio velik broj eminentnih stručnjaka.

Direktorica Poduzetničkog centra Helena Matuša naglasila je kako je ova županija okrenuta inovacijama i novim trendovima u sektoru zdravstvenog turizma, sagledavajući ih s jedne drugačije perspektive.

Otvaramo vrata novim trendovima i prilikama koje će Zagorje učiniti ne samo mjestom susreta stručnjaka, već zaista jednim vibrantnim središtem zdravstvene izvrsnosti. Odlučili smo održati ovu konferenciju u piknik varijanti upravo da u jednoj opuštenoj atmosferi, kroz kreativan razgovor mogli umrežavati i o ovakvim ozbiljnim temama zaista razgovarati vrlo opušteno“, rekla je direktorica Matuša istaknuvši kako je na četiri panela sudjelovalo preko 35 govornika, vrhunskih stručnjaka u sektoru zdravstvenog turizma, a konferenciju su pratili i legendarni hrvatski sportaši Robert Prosinečki i Dubravko Šimenc.

KZZ/PR
Hrvatski sportaši Robert Prosinečki i Dubravko Šimenc na konferenciji Invest in Zagorje, Foto: Krapinsko-zagorska županija/PR

Konferenciji je prisustvovao i predsjednik SLO CRO Poslovnog kluba Saša Muminović koji je rekao kako turizam vidi kao jednu vrlo važnu kariku koja povezuje slovensko i hrvatsko gospodarstvo, i hrvatske i slovenske građane.

Jedan od suorganizatora konferencije je Poslovni klub Skup za Zagorje, čiji je predsjednik Dragutin Kamenski kazao kako u odnosu na proteklu godinu, imaju 50 posto više izlagača istaknuvši kako to znači da je tema bitna, važna, ali i pogođena.

„Sama djelatnost Kluba i sudjelovanje u takvim i sličnim događanjima koja idu ka prosperitetu Zagorja, njegove prepoznatljivosti, pokazuje da je bila ispravna odluka i veliko je zadovoljstvo biti prisutan, sudjelovati i da mi kao Klub isto dajemo jedan svoj obol u djelovanju za boljitak Zagorja“, rekao je Kamenski dodavši kako je zdravstveni turizam u Zagorju krenuo odavno, te da taj vid turizma može biti izuzetno jaki gospodarski okidač za daljnji razvoj Zagorja.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Anđelko Švaljek istaknuo je kako je Zagorje tradicionalno proizvodna i izvozna županija, no da je cijeli projekt Invest in Zagorje daleko širi.

„On objedinjava sve naše industrijske i proizvodne aktivnosti, apsolutno respektira našu povijest i prednosti koje imamo kao regija s tradicijom lječilišta, toplica i dobrih i jakih bolnica“, rekao je Švaljek dodavši kako kroz razvoj i komercijalnu komponentu zdravstva sigurno mogu biti još bolji i uspješniji.

Završni dio velike konferencije Invest in Zagorje bilo je natjecanje Vita Venture Pitch u kojem je sudjelovalo devet start-upova koji su prezentirali svoje inovativne projekte. Stručni žiri je nakon predstavljanja ideja i njihove primjenjivosti, ispitivanja i dodatnih pojašnjenja najboljim projektom proglasio SPORTREACT. Radi se o sustavu koji omogućuje sportašima da se brže kreću i reagiraju. 

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari