Financial Times uvrstio Zagorje među deset europskih regija budućnosti

Vlatka Mlakar, Helena Matuša, Željko Kolar, Sanja Mihovilić, Foto: Siniša Kalajdžija/Hina

Krapinsko-zagorska županija (KZŽ) našla se na šestom mjestu u kategoriji malih europskih regija budućnosti na fDi Intelligence ljestvici Financial Timesa.

Župan Željko Kolar izjavio je, komentirajući to priznanje, kako je ono rezultat kontinuiteta, upornosti, jasne strategije i vizije.

Analizirano je 330 europskih gradova podijeljenih prema broju stanovnika u pet skupina – najveći, veliki, srednji, mali i mikro, kao i 141 europska regija podijeljena na velike, srednje i male regije.

Krapinsko-zagorska županija na šestom je mjestu među deset malih europskih regija budućnosti, prema strategiji privlačenja ulaganja ili investicija.

“To je veliko priznanje za nas kao regiju, za naše gospodarstvenike, poduzetnike i obrtnike, za naš obrazovni sustav, za županiju kao instituciju i sve nas koji radimo na tome da stvaramo uvjete za mogućnost što lakšeg i jednostavnijeg investiranja na području naše županije, istovremeno pazeći na to da budemo energetski učinkoviti, ekološki osviješteni”, smatra Kolar.

Istaknuo je da u županiji ovo priznanje vide kao veliku šansu za dodatna ulaganja, da se Zagorje brendira i pozicionira kao regija u koju su investitori dobrodošli.

“To je izrazito dobra podloga i poziv svim investitorima koji se odluče ulagati na naše područje, da županija ima kontinuitet ulaganja u gospodarstvo u pogledu stranih investicija, uz izrazito dobre, pozitivne primjere”, dodala je Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić te iznijela podatke da je u 2022. godini gospodarstvo u KZŽ imalo 2,4 milijarde eura prihoda, a rast investicija bio je 30 posto bruto.

13 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari