Kina izgradila više od 10.000 digitalnih radionica i pametnih tvornica

Pixabay.com
Tehnologija. ilustracija Foto: Pixabay.com

Kina je izgradila više od 10.000 digitalnih radionica i pametnih tvornica te postala najveće svjetsko tržište aplikacija za inteligentnu proizvodnju, prema Ministarstvu industrije i informacijske tehnologije te zemlje.

Xin Guobin, zamjenik ministra industrije i informacijske tehnologije, otkrio je te podatke u govoru na Svjetskoj konferenciji o inteligentnoj proizvodnji 2023. godine održanoj ovog tjedna u Nanjingu, glavnom gradu istočne kineske pokrajine Jiangsu, javlja Beta pozivajući se na agenciju Xinhua.

Prema dužnosnicima, inteligentna proizvodnja sve više postaje ključna sila koja promiče optimizaciju industrijskih sustava i transformaciju proizvodnih metoda.

Samo 2022. ukupna vrijednost pratećih industrija kao što su inteligentna proizvodna oprema, industrijski softver i sistemska rješenja u Kini premašit će četiri trilijuna juana (oko 559 milijardi američkih dolara), a 5G tehnologije primijenjene su u gotovo 2.000 tvornica diljem zemlje, rekao je Xin.

Ovogodišnja konferencija, koju zajednički organiziraju Vlada pokrajine Jiangsu, Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije te Kinesko udruženje za znanost i tehnologiju, bavi se inteligentnom, digitalnom i povezanom transformacijom te integracijom i inovacijama digitalnog i realnog gospodarstva, navodi kineska novinska agencija Xinhua.

2 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari