Kia povećava kapacitete za proizvodnju električnih vozila

Foto: Pixabay.com

Kia Motors, drugi po veličini proizvođač automobila u Južnoj Koreji, priopćio je u srijedu da će obustaviti rad u jednoj od svojih osam domaćih tvornica tijekom druge polovice ove godine kao dio priprema za proizvodnju električnih vozila (EV).

Kia, manja podružnica Hyundai Motor Co, započet će renoviranje tvornice u četvrtak kako bi do kraja prosinca imala pogone za električna vozila u Gwangmyeongu, južno od Seula, objavila je tvrtka, prenosi Korea Times.

Dodalo se kako bi moglo proći neko vrijeme da tvornica počne proizvoditi električna vozila nakon šestomjesečnog razdoblja obustave.

Kia ima osam tvornica u Južnoj Koreji, dvije u Gwangmyeongu, tri u Hwaseongu i tri u Gwangjuu, te sedam u inozemstvu, tri u Kini i po jednu u Sjedinjenim Državama, Slovačkoj, Meksiku i Indiji. Njihov ukupni godišnji kapacitet je 3,84 milijuna jedinica.

U travnju je proizvođač limuzine K5 i SUV-a Sorento rekao da namjerava prodati milijun električnih vozila 2026. godine i postupno popuniti ponudu od 15 električnih vozila do 2027. godine.

Kia je nedavno predstavila vodeći električni SUV EV9 uoči domaćeg predstavljanja tijekom drugog kvartala. Planira postupnu distribuciju EV9 u Europi, SAD-u i drugim tržištima u drugoj polovici godine.

3 Odgovora

  1. Kvalitetni su proizvođač auta, tako da nije ni čudo da se fokusiraju na električna vozila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Komentari