Iznosi potrošačkih košarica niži za gotovo 10 posto

Pixabay.com
Kupovina, ilustracija Foto: Pixabay.com

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u utorak je izvijestilo kako ažurirani podaci o cijenama u trgovačkim lancima na web stranici “Kretanje cijena” pokazuju da su iznosi potrošačkih košarica niži u odnosu na kraj prošle godine za gotovo 10 posto.

Kako se navodi u priopćenju, na web stranici “Kretanje cijena” ažurirani su podaci o cijenama u trgovačkim lancima na dan 18. rujna, sukladno odluci Vlade o izravnim mjerama kontrole cijena određenih proizvoda u trgovini na malo kojom se određuju najviše maloprodajne cijene za određene proizvode, za što je kao relevantan datum za usporedbu cijena uzet 31. prosinca 2022. godine, prenosi Hina.

S današnjim danom, a nakon najnovijeg unosa podataka, razvidno je kako je potrošačka košarica Konzuma plus, s ukupno 365 proizvoda, jeftinija za 5,35 posto, te iznosi 927.60 eura (6.989,04 kuna), navode iz Ministarstva.

Potrošačka košarica trgovačkog lanca Tommy s 365 proizvoda iznosi 914,39 eura (6.889,37 kuna) te je jeftinija za 8,56 posto, a potrošačka košarica KTC-a s ukupno 349 proizvoda pojeftinila je za 4,34 posto, te sada iznosi 920.80 eura (6.937,66 kuna).

Nakon posljednjeg unosa podataka vidljivo je kako je Konzum plus snizio cijene za ukupno 148 proizvoda, Tommy za 152, a KTC za 84 proizvoda, naveli su iz Ministarstva.

“Sukladno ažuriranim podacima, razvidno je kako su iznosi potrošačkih košarica niži u odnosu na one dana 31. prosinca 2022. godine te govorimo o ukupnom pojeftinjenju za gotovo 10 posto”, zaključuje se u priopćenju Ministarstva.

9 Odgovora

  1. Kupujem inače u Studencu i nisam primjetila da mi je košarica nešto jeftinija.

  2. U našoj lijepoj Rvatskoj,zemlji u kojoj se jelo suho meso,čvarci,slanina Plenki i KRADEZE doveo dotle da je parizer postao luksuz. Pametnom dosta.

  3. Mislim da će većina ljudi još uvijek imati problema sa spajanjem kraja s krajem, ali bolje išta nego ništa.

  4. Jedino što primječujem je rast cijena, nikakvo sniženje. Pustimo te bajke za djecu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari