Iznos paušalnog poreza na dohodak za iznajmljivače ovisi o lokalnim čelnicima

pixabay.com
Hotelska soba, Foto: Pixabay.com

Nakon najave nekoliko gradova, između ostalog Zagreba i Splita, da će paušalni porez za iznajmljivače povećati na maksimalni iznos od 199 eura, ministrica turizma i sporta RH Nikolina Brnjac rekla je da visina paušalnog poreza na dohodak za iznajmljivače ovisi o jedinicama lokalne samouprave, koje same odlučuju hoće li ga povisiti ili ne.

“To su bili prijedlozi čelnika jedinica lokalne samouprave, na njima je hoće li ih oni podignuti ili neće, mogu sve ostaviti kako je bilo dosad, to svaki grad za sebe odlučuje. Zato donosimo novi Zakon o turizmu, koji se donosi na temelju egzaktnih činjenica, odluke se donose na temelju konkretnih brojki i podataka koje će utjecati na turistički sektor”, rekla je Brnjac.

Istakla je i da je raduje da cijeli turistički sektor podržava novi Zakon o turizmu i smjer hrvatskog turizma prema održivosti.

Navela je, piše Hina, i kako se pitanje neoporezive napojnice riješilo, i ona će od 1. siječnja 2024. godine iznositi 3.360 eura.

“Ono što me posebno veseli da je cijeli turistički sektor prepoznao naš put važnosti održivog turizma. Naša reforma sastojala se od niza koraka gdje je jedan od glavnih ciljeva razvoj cjelogodišnjeg turizma. Za tranziciju i ostvarenje ciljeva osigurano je 1,3 milijarde eura”, kazala je Brnjac.

Za hrvatsku Vlada naglasila je da se pokazala kao pouzdan partner turističkom sektoru.

Najavila je kako je pred svima zadatak da se ide prema još većoj kvaliteti ukupne turističke ponude koja će rezultirati s održivosti našeg turizma.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari