Wanderlust: Hrvatska proglašena najpoželjnijom destinacijom Europe

Pixabay.com
Hrvatski otoci, Foto: Pixabay.com

Čitatelji britanskog Wanderlust-a, jednog od najpoznatijih i najstarijih travel magazina na svijetu, proglasili su Hrvatsku najpoželjnijom europskom destinacijom u sklopu Wanderlust Reader Travel Awards natjecanja, priopćeno je iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

„Ovo je veliko priznanje i odličan uspjeh hrvatskog turizma, a da je tome tako nabolje potvrđuje podatak kako je Hrvatska ovim izborom iza sebe ostavila poznate svjetske destinacije kao što su Španjolska, Italija, Grčka i Francuska. Wanderlust-ova priznanja i nagrade dodjeljuju se najpoželjnijim destinacijama, turoperatorima i zrakoplovnim prijevoznicima iz cijelog svijeta, a kontinuirano prisustvo Hrvatske i hrvatskih destinacija prilikom proglašenja najboljih potvrđuju status i ugled hrvatskog turizma u globalnim okvirima“, poručio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.

Wanderlust je Hrvatsku opisao kao dragulj Jadrana kojeg krase upečatljivi otočni krajolici, bogata kulturna baština te predivan povijesni grad Dubrovnik, koji je prošle godine pobijedio u kategoriji za najpoželjniji europski grad.

„Ova nagrada veliko je priznanje i još jedna potvrda kvalitete naše turističke ponude. Posebnu vrijednost dodatno joj daje to što je biraju čitatelji, koji su u konačnici i naši gosti, a koji su Hrvatsku prepoznali kao najpoželjniju europsku turističku destinaciju“, izjavila je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

Proglašenje pobjednika rezultata održano je u Britanskom muzeju u Londonu, u sklopu najvećeg svjetskog turističkog sajma World Travel Market (WTM).

Ovo je još jedno priznanje, nakon što je nedavno prestižni Lonely Planet uvrstio Hrvatsku među top 10 zemalja koje treba posjetiti u idućoj godini.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari