Iz EU fondova u zadnja tri mjeseca korisnicima isplaćeno više od 477 milijuna eura

pixabay.com
Ilustracija, foto: pixabay.com

Iz Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Hrvatske priopćili su da je u zadnja tri mjeseca korisnicima iz EU fondova isplaćeno više od 477 milijuna eura, tako da je ukupna isplata dosegnula 9,62 milijarde eura.

Od ukupne alokacije za Hrvatsku, koja iznosi 11,33 milijardi eura, dosad je ugovoreno 14,03 milijardi, odnosno 123,88 posto, isplaćeno je 9,62 milijarde eura, odnosno 84,88 posto, te ovjereno 7,96 milijardi eura, odnosno 70,27 posto, navode iz tog ministarstva, prenijela je Hina.

Početkom godine poduzet je niz mjera kako bi se rasteretio sustav provedbe EU fondova i omogućila bolja fleksibilnost, postigla brža obrada zahtjeva za nadoknadu sredstava te izašlo u susret korisnicima EU projekata. Donesene su, stoji u priopćenju, tri sistemski važne upute koje se odnose na postupanje pri povećanju cijena, rješavanje nepravilnosti u specifičnim situacijama te podugovaranje.

Istodobno, unaprijeđena je metodologija za obradu zahtjeva za nadoknadu sredstava, što je nadležnim tijelima omogućilo ubrzavanje procedure obrade, osiguravajući pritom učinkovitu razinu nadzora i kontrole. Organizacijskim izmjenama, pak, omogućili su dodatno jačanje kapaciteta SAFU-a kao ključne agencije za provedbu EU fondova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari