Infobip otvorio ured u Osijeku, ukupno šesti u Hrvatskoj

Hina
Infobip, Foto: Hina/Lana Slivar Dominić

Novi ured IT tvrtke Infobip otvoren je u četvrtak u Osijeku, trenutno zapošljava 27 djelatnika, a u upravi ističu kako očekuju širenje poslovanja.

Suosnivač i tehnički direktor Infobipa, Izabel Jelenić, rekao je na otvorenju kako je to šesti inženjerski ured u Hrvatskoj.

U Infobipu smatraju da na osječkom području ima dosta kvalitetnih inženjerskih kadrova kojima se ovako omogućava rad na svjetskim globalnim komunikacijskim projektima a Jelenić podsjeća kako Infobip djeluje od 2006. godine i ima desetke ureda u svijetu.

“Ako ste nekad instalirali WhatsApp na mobitel i dobili inicijalni SMS, ta poruka je vjerojatno išla preko Infobipa. Ako vam banka šalje informacije o promjeni stanja na računu – i to najvjerojatnije omogućava naša tvrtka”, kaže Jelenić. Dodaje i da iako možda nije vidljiva u prvom planu, imaju infrastrukturu kojom su prisutni u cijelom svijetu, prenosi Hina, uz komercijalne odnose s više od 800 operatera.

Među klijentima su prema njegovim riječima Facebook i Google, kojima Infobip omogućava infrastrukturu za komuniciranje s krajnjim korisnicima.

U upravi ističu i kako je tvrtka 2022. godine ostvarila ukupan prihod od 1,55 milijardi eura.

Osječka dogradonačelnica Jasenka Crnković izrazila je zadovoljstvo što je Infobip osnovao ured u Osijeku, čime će se otvoriti nova radna mjesta.

Infobip d.o.o.

Istarska ulica – Via dell’Istria 157, 52100, Vodnjan, Hrvatska

Poslovni prihodi EUR:
103.763.020,71 (2023)
Broj zaposlenih:
1.401 (2023)

32 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari