Infobip otvorio ured u Bjelovaru

Hina
Ured InfoBip-a u Bjelovaru, Foto: Hina/Igor Kokoruš

Hrvatska informatička tvrtka Infobip otvorila je ured u Bjelovaru, koji trenutno zapošljava desetak djelatnika.

Infobip posluje više od 17 godina i zapošljava oko 3.400 ljudi na šest kontinenata u više od 75 ureda, a onaj bjelovarski trenutno je najmlađi. Potpredsjednik za inženjerstvo te tvrtke Damir Prusac kazao je da Infobit ima urede diljem svijeta, a posebno mu je drago uvijek kada otvore ured u Hrvatskoj.

„Imamo mješovite i razvojne urede, a ovaj ured je mješovitog tipa. Nadamo se da ćemo ići u smjeru da bude što više razvojnog tipa. Inače smo poprilično izbirljivi kod odabira same lokacije zbog puno razloga. Moramo se uvjeriti da postoji potencijal rasta, kvaliteta dostupnog kadra i kulturološka blizina i naravno, ovdje nismo imali nekakve dvojbe, pogotovo nakon razgovora s predstavnicima grada i Tehnološkog parka”, rekao je Prusac.

Istakao je i da Infobip ima vlastiti start-up inkubator, prenosi Hina, koji obuhvaća 300 kompanija ne samo iz regije, nego i iz cijelog svijeta.

„U ovom konkretnom slučaju to znači da imamo određeno iskustvo koje možemo prenijeti na lokalne kompanije i možemo biti mentori. Nadam se da ćemo sponu s Veleučilištem u Bjelovaru uspostaviti na lijep način i sve objedinimo u jednu hrvatsku, ali i svjetsku priču”, naveo je potpredsjednik za inženjerstvo Infobipa.

Gradonačelnik Dario Hrebak izrazio je zadovoljstvo dolaskom Infobipa u Bjelovar, te najavio dodatno snižavanje više stope poreza na dohodak s 28 na 25 posto.

„Bjelovar je najveći hrvatski grad s najmanjim porezima, a nakon što smo vidjeli da se proračun i dalje odlično puni bez obzira na smanjenje stopa poreza, odlučili smo otići korak dalje”, rekao je gradonačelnik.

Na ovaj način, kaže Hrebak, Bjelovar bi postao atraktivan za inženjere, doktore, IT sektor i ostale čije plaće nisu visoke, nego plaćaju velik porez.

4 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari