Indonezija traži pomoć kineskog Geelyja u proizvodnji električnih automobila

pixabay.com
Električna vozila, ilustracija Foto: Pixabay.com

Indonezija je od kineskog proizvođača automobila Geelyja zatražila da im pomogne u razvoju proizvodnje električnih automobila, rekao je ministar prirodnih resursa i ulaganja Luhut Pandjaitan.

Geelyju je ponuđeno da proizvodi automobile u Indoneziji i da provodi istraživanja i pristali su, rekao je ministar Pandjaitan.

Ponuda uključuje, navodi Hina, i opskrbu indonezijskim niklom za proizvodnju baterija za električna vozila, no istraživanja mora voditi Indonezija, dodao je Pandjaitan. Geely nije odmah odgovorio na upit Reutersa da komentira izjavu.

Indonezija pokušava privući ulaganja proizvođača električnih vozila, nudeći im pristup bogatim rezervama nikla, ključne sirovine za baterije. Rezultati su zasada mješoviti, piše Reuters.

Vijetnamski proizvođač električnih automobila VinFast priopćio je početkom tjedna da planira dugoročno uložiti oko 1,2 milijarde dolara u Indoneziju, uključujući i tvornicu koja bi trebala pokrenuti proizvodnju 2026. godine.

U kolovozu, ulaganja u proizvodnju električnih vozila u najvećem gospodarstvu jugoistočne Azije najavili su i kineski Hozon New Energy Automobile i japanski Mitsubishi Motorsa.

Nastojanja Indonežana da privuku i američkog Teslu i kinesku BYD grupu, napominje Reuters, kao dva najveća svjetska proizvođača električnih vozila, još nisu urodila plodom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari