Automobilski div BYD utrostručio dobit u prvoj polovini godine

Foto: Erik Maclean/Pexels

Kineski proizvođač automobila BYD izvijestio je da mu se dobit utrostručila u prvoj polovini godine, učvrstivši poziciju vodećeg brenda na domaćem tržištu, unatoč žestokoj konkurenciji.

Hina piše da je u prvih šest ovogodišnjih mjeseci BYD-ova neto dobit poskočila je na 10,95 milijardi juana (1,5 milijardi dolara), pokazalo je izvješće za šangajsku burzu.

U prva tri ovogodišnja mjeseca bila je pet puta veća nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a u razdoblju od travnja do lipnja više nego dvostruko veća.

Prihod im je u prvih šest mjeseci porastao za 72,7 posto, na 260,12 milijardi juana. U listopadu prošle godine prvi je puta na najvećem tržištu u svijetu prodao više automobila nego grupa Volkswagen.

Dobri rezultati protegnuli su se i na srpanj kada je BYD isporučio rekordan broj hibridnih modela, nakon isporučena 700.244 vozila u razdoblju od travnja do lipnja.

Kompanija se uključila i u pohod kineskih proizvođača električnih vozila na inozemna tržišta. U prvoj polovini godine tako su prodali ukupno 612.425 automobila na baterije, od čega svaki deseti na stranim tržištima.

Usporedbe radi, Tesla je u istom razdoblju prodao 889.015 automobila na tržištima širom svijeta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari