INA: Isplata dividende – 24 eura po dionici

https://www.ina.hr/press-centar/galerija/
INA: Rafinerija nafte Rijeka, Foto: INA/press

Nadzorni odbor INA-e dao je suglasnost na revidirane financijske izvještaje za 2023. godinu i na izvještaj neovisnog revizora.

Nadzorni odbor također je dao suglasnost na prijedlog Uprave da se iznos dobiti za 2023. godinu od 224.014.076,81 eura rasporedi tako da dio neto dobiti u iznosu od 11.200.703,84 eura bude raspodijeljeno u zakonske rezerve dok se određuje isplata dividende u iznosu od 240.000.000 eura to jeste 24 eura po dionici.

Dividenda će se isplatiti iz dijela neto dobiti iz 2023. godine u iznosu od 212.813.372,97 eura te iz zadržane dobiti iz 2022. godine u iznosu od 27.186.627,03 eura. Prijedlog Glavnoj skupštini za isplatu dividende svjedoči o uspješnosti i financijskoj stabilnosti INA-e te o uspješnom i učinkovitom upravljanju kompanijom“, priopćeno je iz tvrtke.

Na prijedlog Vlade RH, a zbog isteka mandata, Nadzorni je odbor ponovno imenovao Miroslava Skalickog, Hrvoja Šimovića i Marina Zovka za članove Uprave na mandat od najdulje šest mjeseci, odnosno do imenovanja članova Uprave putem javnog natječaja.

„Na prijedlog MOL-a, Károly Hazuga, direktor Upravljanja portfeljem projekata i investicijama djelatnosti Rafinerija i marketinga MOL Grupe, od 28. ožujka 2024. zamijenit će Krisztiána Pulayja na mjestu člana Uprave INA-e s mandatom do 30. lipnja 2026. Krisztián Pulay nastavit će obnašati poziciju starijeg potpredsjednika Proizvodnje i razvoja Rafinerija i marketinga MOL Grupe“, priopćeno je iz INA-e.

Podsjećamo, INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina INA danas posluje u Hrvatskoj i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji se od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

Jedan odgovor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari