IBA Group donosi Nvidijina AI rješenja na hrvatsko tržište

IBA AI, Foto: 404/IBA Group/PR

IBA Group, jedan od najvećih pružatelja IT usluga na području istočne i centralne Europe koji posluje i u Hrvatskoj, potpisao je ugovor o strateškoj suradnji s tvrtkom Data Monsters koja ima status Nvidia Elite Partnera.

Zahvaljujući ovoj suradnji, navedeno je u priopćenju, AI rješenja Nvidie po prvi će puta biti dostupna i na hrvatskom tržištu.

U okviru iste IBA Group pružat će podršku korisnicima u definiranju i implementaciji potencijalnih primjena AI rješenja te pružati podršku u svim fazama testiranja i implementacije tih rješenja u infrastrukturu korisnika.

Data Monsters će, pak, doprinijeti svojom ekspertizom u području AI tehnologija baziranih na NVIDIA sustavima.

Prednosti koje ta suradnja donosi korisnicima su enterprise-level razina sigurnosti i zaštite podataka, pravovremeno ažuriranje softwarea i izvanredna tehnička podrška.

IBA Group aktivno surađuje s klijentima iz branši koje zahtijevaju puno specijaliziranog znanja poput oil&gas, telekomunikacijskog, energetskog, bankarskog i brojnih drugih sektora u kojima se inzistira na vrlo promišljenom pristupu s finalnim rješenjima izrađenima od nule za potrebe korisnika.

Tvrtka je već dugi niz godina aktivna i u području AI i RPA (Robotic Process Automation) rješenja, integracija SAP-a i automatizacije raznolikih segmenata poslovanja.

Miloš Surla, direktor IBA Group Hrvatska. Foto: 404/IBA Group/PR

“Svaka veća AI instalacija zahtijeva znanje o tehnologijama generativnog AI-ja i složenom IT okruženju korisnika. IBA Group pokriva dio projekata vezanih za AI integraciju u složenom okruženju, dok Data Monsters pruža temeljnu stručnost u području AI-ja. Kao rezultat, možemo razvijati generativna AI rješenja na razini pojedinog poslovnog subjekta. Uz elitnog NVIDIA partnera poput Data Monsters, pomažemo korisnicima da u velikom opsegu implementiraju Generativne AI mogućnosti u svoje organizacije”, istaknuo je Miloš Surla, direktor IBA Group Hrvatske”.

Ekspertiza tvrtke Data Monsters bazirana je na izradi AI rješenja za raznolike industrije i potrebe klijenata.

Od AI integracija koje ističu izdvajaju se primjeri poput izrade “digitalnog radnika” za internu tehničku pomoć u oil & gas sektoru, koji je naučen na interni vokabular kompanije i na sve potencijalne upite zaposlenika, a omogućuje do 10 puta brže rješavanje upita.

Među klijentima tvrtke su Cisco, Intel, Toyota, Pepsi, Nestle, Deutsche bank, Siemens, Adobe, P&G, Tetrapak i General Motors.

3 Odgovora

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Popularno

Novi broj magazina „Financije.hr” donosi brojne ekskluzivne poslovne priče, intervjue i događaje iz regije i svijeta…

Komentari